Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ...ΠΑΙΔΙ!



Σχετική εικόναΕίναι πλέον γνωστό ότι η τεχνολογία έχει εισχωρήσει για τα καλά στη ζωή όλων μας, κυρίως των παιδιών, είτε μικρών είτε μεγάλων σε ηλικία. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η τεχνολογία όσο διευκολύνει  τη ζωή μας, άλλο τόσο μπορεί και να την  επηρεάζει αρνητικά.
Είναι στο χέρι του καθενός το κατά πόσο θα χρησιμοποιήσει ορθά τα μέσα τεχνολογίας.

Η χρήση υπολογιστών, κινητών, τάμπλετ και κάθε είδους τεχνολογικών συσκευών πρέπει να εξυπηρετεί κυρίως παιδαγωγικούς σκοπούς όταν πρόκειται για ανήλικα παιδιά. Η χρήση του διαδικτύου να γίνεται πάντα με εποπτεία, είτε από τους γονείς είτε από τους δασκάλους- καθηγητές.
Το βασικότερο είναι να αναπτύξουν τα παιδιά "ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ", να είναι δηλαδή ορθά σκεπτόμενα όταν εκτεθούν σε διαδικτυακούς κινδύνους. Με άλλα λόγια, να μπορούν να αναγνωρίζουν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν. Και σίγουρα να εμπιστεύονται και να ζητάνε τις συμβουλές των γονέων τους όταν βρίσκονται σε άγνοια ή αδιέξοδο.
 Η δημιουργία προφίλ facebook για παράδειγμα, η δημοσίευση φωτογραφιών ή βίντεο με τους εαυτούς τους, η επικοινωνία με αγνώστους, χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς τους αποτελεί μεγάλο κίνδυνο. Όπως επίσης η πολύωρη έκθεση των παιδιών σε διαδικτυακά παιχνίδια, επειδή θεωρείται "εύκολη λύση" ως προς την απασχόλησή τους, είναι επίσης επικίνδυνο. 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ το βίντεο που ακολουθεί, διακρίνουμε την ισχυρή προσωπικότητα που φαίνεται να έχει η μικρή πρωταγωνίστρια.. Ας γίνει παράδειγμα προς μίμηση η συμπεριφορά της!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου